Predstavljanje knjige “103 portreta hrvatskih književnika” i otvorenje izložbe fotografija

Predstavljanje knjige “103 portreta hrvatskih književnika” i otvorenje izložbe fotografija

U prostoru knjižnice, 29. siječnja 2015., održana je promocija knjige “103 portreta hrvatskih književnika” autora Božidara Bilopavlovića – Billya, te otvorenje izložbe fotografija. Uz autora, brojnoj publici obratili su se i poznati hrvatski pisac, Tito Bilopavlović, i dr. sc. Dražen Kovačević, predsjednik suoorganizatora ovog događanja popovačke podružnice Ogranka Matice hrvatske Kutina koji je i razgovarao s našim gostima.
U ovoj zanimljivoj knjizi u kojoj se izmjenjuju umjetnička fotografija i lirska pjesma ili tekst možete pronaći mnoge književnike koji su na svoj osobiti umjetnički način obilježili hrvatsku književnost 20. stoljeća.
Za ugodnu atmosferu pobrinuo se glazbeni dio programa u kojem su nastupili Mladen Bago i po prvi puta kao pratnja na klavijaturama Aljoša Crnobrnja. Stihove iz ove jednistvene fotomonografije čitala je Martina Ferenčak, knjižničarka.
Program je održan u sklopu manifestacije “Budućnost na rubu močvare” o čemu je više rekao Dragutin Pasarić i sama ravnateljica Knjižnice.
Večer je završila u ugodnom druženju s gostima.

30. siječnja 2015 / Događanja, Vijesti

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,282 puta.