Održan kviz za treće razrede

Održan kviz za treće razrede

Već tradicionalno unazad par godina održava se kviz za treće razrede OŠ Popovača. Ovaj književni projekt odvija se u suradnji knjižnice s knjižnicom OŠ Popovača. Radi se o danu druženja i igre na temu zadane priče. Ove godine je sudjelovao 3. A ., 3. B. I 3.C. razred. Tema kviza bila je priča „Seljak, ptica i zlatni drijen“, autorice Side Košutić.
Svaki razred bio je podijeljen u tri grupe : kvizaši-čitači, glumci i likovnjaci. Kvizaši su bili zaduženi za čitanje priče i odgovaranje na pitanja, glumci su trebali napraviti malu predstavu kojoj je priča predložak , likovnjaci su prenjeli priču flomasterima i kolaž –papirom na veliki hamer. Samo druženje bilo je podijeljeno u dva dijela, u prvom dijelu je svaka skupina dobila priču koju je pročitala i dalje prema grupi kojoj je pripadala, radila svoj zadatak. Nakon toga slijedila je mala pauza, a zatim drugi dio druženja. Drugi dio započeli su likovnjaci koji su nam opisali što su nacrtali i kako su doživjeli priču. Nakon toga su nam glumci pokazali svoje viđenje priče. Za kraj je grupa kvizaša iz svakoga razreda ,odgovarala na pitanja vezana uz priču.

Svakoj grupi bilo je postavljeno šest pitanja, plus bonus sedmo. Sve je to nadgledala i ocijenjivala komisija od tri člana, Tene, Ane i Marka, inače naših osmaša. Na kraju su temeljem ukupnog zbroja bodova došli do pobjednika.
Prvo mjesto osvojio je 3. B. s nagradom besplatnog godišnjeg članstva u knjižnici;
drugo mjesto 3. A. s nagradom devetomjesečnog besplatnog članstva u knjižnici, a ;
treće mjesto je osvojio 3. C. s nagradom šestomjesečnog besplatnog članstva u knjižnici.

10. lipnja 2010 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,078 puta.