Mladi umjetnik Tin Kovač izlaže u Knjižnici

Mladi umjetnik Tin Kovač izlaže u Knjižnici

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Popovače u Knjižnici i čitaonici Popovača otvorena je izložba fotografija mladog Popovčanina Tina Kovača pod nazivom ‘ ‘Stanujem u sebi’.

Uvodnom riječju na otvorenju izložbe obratio se Juraj Buković istaknuvši kako se pred posjetiteljima nalaze forme i sjene koje prate pročelja unutrašnjosti kupolastih svodova, stubove i monolite, kadrove tematski smještene u prolaze, u parove između mekših kontrasta svjetla i sjene te između kontrasta svjetla i sjene jednoga akta. „To svjetlo obujmljuje, ono izvire i prolazi kroz akromatske konture ljudskog tijela i arhitekture. Tin je iznimno nadaren za fotografiju i serija njegovih fotografija oduševljava u punom smislu riječi”- istaknuo je u svom osvrtu Buković.

Tin nam predstavlja zapravo plesnu točku arhitekture i ljudskog akta. Forme su to koje su istovremeno i stambeni prostori i hramovi i konstrukti umjetničke vrijednosti dok se arhitektura polako transformira u nagi akt čije ćemo oblike sada promatrati kroz jedan intimniji pristup’.
Arheološki muzej i Spomen obilježje hrvatskim braniteljima i stradalnicima u Osijeku, Dom hrvatskih likovnih umjetnika te Hotel Westin i Francuski paviljon u Zagrebu, crkva sv. Donata u Zadru- neki su od arhitektonskih primjera koje je Tin Kovač ovjekovječio tijekom svojih putovanja a obuhvaćeni su izložbom ‘Stanujem u sebi’ koja predstavlja intiman pogled u tokove misli autora. „Za njega arhitektura i akt zajedno žive i dišu”- istaknuo je Buković.

(tekst i fotografije preuzete sa službene stranice http://www.popovaca.hr/vijesti/knjiznica-i-citaonica-popovaca/7645-mladi-umjetnik-tin-kova-izlae-u-knjinici

21. lipnja 2016 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,547 puta.