Kviz za treće razrede

Kviz za treće razrede

Knjižnica je i ove godine u suradnji sa školskom knjižnicom organizirala kviz za učenike trećih razreda područnih odjeljenja i matične škole Popovača. Kviz je održan u srijedu za područne razrede, a u četvrtak za matične. Radi se o kvizu na temu zadane priče, a ovaj puta djeca su čitala “Bjegunce“, priču iz zbike “Pričuljci”, autorice Mire Šincek.
Našim timovima pod nazivima zrikavci i krijesnice bili su dodijeljeni sljedeći zadaci: čitanje zadanog teksta, pričanje, kviz ; crtanje motiva iz teksta i slaganje crteža na plakat A1, samostalno oblikovanje naslova ; dramatizacija istoga teksta i vježbanje igrokaza.
Na osnovu tih zadataka svaki tim je podijeljen u likovnjake, glumce i čitače kvizaše.
Ovaj kviz je i pokazatelj važnosti timskog rada gdje svaka skupina ovisno o zadanome zadatku želi što bolje prezentirati priču.
Nakon odrađenoga posla i pauze krenuo je natjecateljski dio kviza gdje je komisija od tri člana bodovala naše timove.
Prvoga dana pobjedu su odnijele krijesnice (područna škola Osekovo, Potok i Gornja Jelenske), a drugog dana zrikavci (3.a razred). Pobjedom su osvojili godinu dana besplatnog članstva u knjižnici.
Utješnu nagradu od 6 mjeseci besplatnog članstva osvojili su Voloder i Stružec, te 3.b razred, drugi dan kviza.
Kako bi naglasili da nije važna pobjeda koliko zajedničko druženje i timski rad, svaki je razred primio diplomu za uspješno sudjelovanje u kvizu.

6. svibnja 2016 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,239 puta.