Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
U Knjižnici i čitaonici Popovača, 14. lipnja, održana je promocija knjige „Običaji“ autorica Nataše Debeljak i Marine Kuleš. Riječ je o četvrtoj knjizi mladih kutinskih spisateljica koje pišu pod pseudonimom Mana Pass.
Kako se moglo čuti tijekom razgovora koji je s autoricama vodila ravnateljica Ivana Vlašić, knjiga pruža autentičan prikaz života u Hrvatskoj, ističući ljepotu tradicije, izazove suvremenog života i snagu međuljudskih odnosa.
Naime, priča je ovo o ljubavi, ali ne bilo kakvoj, mlade znanstvenice Sofije i Nikole. Priča je to i o običajima koji se ne smiju prestati prenositi, ali i knjiga koju je pisala cijela Hrvatska budući da kroz poglavlja donosi običaje različitih dijelova naše zemlje. Kao i sve njihove priče, tako i ova, proizlazi iz životnih iskustava, a uz tradicijske običaje pobliže opisuje i specifičnosti te dijalekt pojedinog mjesta, a posebnu su pozornost i ovoga puta posvetile ljudima koji i čine te sredine. Zanimljivo je i kako jedno poglavlje čitatelje vodi u Kutinu, grad iz kojeg su Marina i Nataša započele svoje spisateljsko putovanje, a o kojem se također puno može saznati.
Budući da su po prvi puta gostovale u Popovači, osvrnule su se i na prethodna djela serijala „Život“: „Želja“, „Istina“ i „Volja“, ali i najavile posljednje, koje će nositi naziv „Tuga“.
Promociji je u ime Grada prisustvovao predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.