Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
U petak, 27.10.2023. družili smo se sa avanturistom i putopiscem Tomicom Kristićem koji nas je, predstavljajući svoju drugu po redu knjigu o putovanju autostopom po svijetu, riječju i slikom, nakratko, odveo u Vijetnam, Indoneziju, Tasmaniju…
Na samom početku ukratko ga je predstavila i sve okupljene pozdravila, ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić. Posebno je tom prigodom naglasila kako je Tomica Kristić 2018. godine dobio Nagradu Dijana Klarić za hrvatskog Putnika godine i Nagradu za najbolji hrvatski Projekt godine. Također, podsjetila je i kako je 2021. godine gostovao u Popovači, promoviravši tada svoju prvu knjigu “Putovanje u Međuzemlje – Udisaj slobode”, a potom je autor ukratko i podsjetio na ključne stvari iz tog djela.
Tomica je zainteresiranoj publici uspio prenijeti svoje nevjerojatno iskustvo putovanja i boravka u zemljama Jugoistočne Azije i Australiji. Također, Kristić je pozvao sve zainteresirane da mu se pridruže na sljedećem putovanju u Vijetnam, zemlju koja zauzima posebno mjesto u njegovu životu jer je tamo upoznao je svoju današnju suprugu Lucy i pokrenuo turističku agenciju.
U knjizi možete pročitati kako je autor živio u Vijetnamu i radio kao učitelj engleskog jezika, motorom proputovao cijeli Vijetnam, živio s monasima u Laosu, boravio na Baliju i prisustvovao lokalnoj spiritualnoj ceremoniji, popeo se na tri vulkana u Indoneziji, posjetio Istočni Timor gdje je boravio s lokalnim stanovništvom, radio na farmi borovnica u Australiji, prestopirao uzduž cijele Australije (od zapada do istoka kontinenta), planinario po Tasmaniji i još mnogo toga.
Ponovno smo imali priliku uživati u uistinu zanimljivom, inspirativnom i zabavnom putopisnom predavanju.
Promociji je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Popovače Saša Jagarčec.