Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Jučer 16.02.2023. je u Knjižnici i čitaonici Popovača održana pričaonica i kreativna radionica za djecu mlađe skupine „Zvjezdice“ Dječjeg vrtića Popovača.
Ova je aktivnost dio projekta B.E.L.L.A. kojeg provodi Društvo Naša djeca Sisak u suradnji s Dječjim vrtićem Popovača. Ime B.E.L.L.A. označava pojmove:budućnost-efikasnost-logos-lutkarstvo-afirmacija, stoga je jasno kako je projekt pokrenut s ciljem provedbe različitih aktivnosti s djecom i mladima.
Kako je tom prilikom pojašnjeno, riječ je o suradnji koja traje duži niz godina, a ove pedagoške godine Društvo Naša djeca Sisak i DV Popovača kroz aktivnosti potiču dramsko scenski izričaj s djecom vrtićke dobi.
Djelić projekta su i pas Čičko te pesekica Maša, a koji su obučeni prema holističkom pristupu te djeca uživaju u druženju s njima.
Između ostalog, napomenuto je i kako je Dječji vrtić Popovača jedini u Hrvatskoj koji u svojim svakodnevnim aktivnostima ima i marljivu, veselu četveronožnu pomoćnicu, a koja je službeno postala dio velike obitelji odgojitelja i djece kroz projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja.
O pesekici Maši brine odgojiteljica Marina Ovčariček, koja je i voditeljica projekta, a u radu joj pomaže i kolegica Martina Kunovec Kosar.
Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić, a koja je tom prigodom djeci pročitala priču „Bojažljiva sova“ te vodila kreativnu radionicu izrade sova, iskazala je zadovoljstvo jer je i Knjižnica dio ove lijepe, edukativne priče, a koja će se na radost djece i njihovih roditelja te djelatnika vrtića nastaviti u narednom razdoblju.