Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Knjižnica i čitaonica Popovača treći je puta bila organizator „Noći s Andersenom“. Riječ je o svjetski poznatoj manifestaciji primjerenoj za djecu nižih razreda osnovnih škola, koja se održava u povodu rođendana najvećeg bajkopisca, Hansa Christiana Andersena, a popovačka ju je Knjižnica organizirala 22. ožujka.

20-ak radoznalih bajkoljubaca na početku se susreta međusobno upoznalo kroz igru, a potom su se upoznali i s Andersenom.

Čitala se zatim jedna od njegovih tzv. zaboravljenih bajka, „Leptir“, a zatim se pristupilo i izradi leptira te stripa pod nazivom „Da sam ja leptir“. Prilike je bilo i za pisanje razglednica prijateljskim knjižnicama i Gradskoj upravi, ali i za zabavne igre, uživanje u večeri, torti i crtiću.

Kako je istaknula ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić, sva djeca su bila vrlo zainteresirana i aktivna tijekom zadataka, a što je i poticaj da se organizacija ove manifestacije ponovi i sljedeće godine.

„Djeca vole spavati u Knjižnici, a mi im imamo prilike i približiti tu drugu stranu Knjižnice. Naime, ovom i sličnim manifestacijama želimo djecu vratiti u naš prostor te ih potaknuti na čitanje i druge aktivnosti koje Knjižnica nudi.“ – rekla je ravnateljica Ivana Vlašić.

Uz buđenje, razgibavanje i doručak, u subotnje su jutro veseli polaznici iz Knjižnice izašli bogatiji za jedno novo iskustvo.