Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dvanaestogodišnji Jack Sawyer samuje u napuštenome obalnom gradiću. Otac mu je otišao, majka umire od raka. Lester Speedy Parker, crnac kovrčave sive kose i lica izbrazdana dubokim borama, otkriva mu da postoji drugi, nevidljivi svijet, paralelna verzija našeg vlastitog svijeta, poznata kao Teritoriji.
Fizički svijet Teritorija slijedi neobične zakone: vrijeme i udaljenost imaju drukčije značenje (taj je svijet nekakva stisnuta varijanta SAD-a), a svatko iz jednog svijeta ima blizanca u drugome, s kojim u nekoj mjeri dijeli vanjštinu, prošlost i narav. Samo Jack nema blizanca… On je jedan jedini. Poseban.
No to nije sve – blizanka Jackove majke na samrti obožavana je kraljica Laura DeLoessian. Utonula je u dubok san i ne može se probuditi. Revolveraš Parkus, Speedyjev blizanac, odaje Jacku da postoji Talisman koji mu može izliječiti majku.
Da bi se domogao Talismana, Jack mora kročiti u opasne Teritorije, a u tome paralelnom svijetu mitskih krajolika čekaju ga čudovišta, iznenađenja, pokoji prijatelj i titanska borba između dobra i zla.