Žene ženama

Žene ženama

U Knjižnici i čitaonici održana je u četvrtak (28.01.), promocija knjige „Žene ženama“ autorica članica Udruge žena liječenih od bolesti dojke Sisak. Knjigu koja donosi iskustva sedamnaestero žena u borbi s ovom bolešću predstavila je predsjednica Udruge Blanka Bukovec sa suradnicama te direktorom sisačke nakladničke kuće „Aura“, Bogdanom Arnautovićem.
Ukratko upoznajući okupljene s aktivnostima koje provodi Udruga, Blanka Bukovec istaknula je kako je ova knjiga jedna od najznačajnih u posljednjih deset godina otkada Udruga djeluje. „ Knjiga je ta koja daje potporu ženama koje prolaze liječenje od bolesti dojke jer najteže je u bolesti biti sam. Također, ona kod zdrave populacije potiče svijest o potrebi vođenja brige o samoj sebi, a isto tako vrlo je korisna za zdravstveno osoblje“- kazala je Blanka Bukovec naglasivši kako je rak dojke u našem društvu još uvijek svojevrsna tabu tema, a žena koja oboli od te bolesti nerijetko se poistovjećuje sa pojmom smrti. U tom smislu, istaknula je, nužno je promijeniti percepciju u društvu. Predsjednica sisačke Udruge žena liječenih od bolesti dojke upozorila je i na potrebu preventivnog djelovanja i u to uključiti što mlađu populaciju, jer od ove bolesti obolijevaju i djevojke već sa 20 godina starosti. Kako je istaknula, svjetski trend u prevenciji podrazumijeva aktivno bavljenje nekim oblikom rekreacije kao i pravilnu prehranu.

„Udruga je u pothvat izdavanja knjige krenula skromno i iz srca, a pritom nisu bile ni najmanje svjesne njezina velikog značaja. Žene su ispisale svoje istinite priče, kroz svaku riječ i rečenicu slaveći život i upravo su time najviše pomogle onima koje ovakvo nešto tek očekuje ili se s ovom tematikom jednostavno žele podrobnije upoznati“ – kazao je predstavnik nakladnika „Aure“.
Nakon promocije knjige “Žene ženama” čiji je završetak obilježila interpretacija nekoliko odlomaka iz iste, održana je i edukativna radionica u okviru koje su posjetiteljice imale priliku naučiti kako pravilno učiniti samopregled odnosno kako razlikovati dobroćudne od zloćudnih pojava na dojkama.
Prihod od prodaje ove knjige namijenjen je, kao i sve ostale dosadašnje aktivnosti Udruge, humanitarnoj svrsi.

1. veljače 2010 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,161 puta.