U Popovači gostovali zagrebački srednjoškolci s predstavom “Hej i ja sam tu”

U Popovači gostovali zagrebački srednjoškolci s predstavom “Hej i ja sam tu”

U suradnji naše Knjižnice i Osnovne škole Popovača jučer je, 27. veljače 2017., s početkom u 12,30 sati u Domu kulture Popovača održana edukativna predstava za mlade naziva Hej i ja sam tu čiji je nastajanje inicirao mladi gimnazijalac Domagoj Topić, a ideju i entuzijazam podržala i zajedno s zagrebačkim srednjoškolcima realizirala prof. prof. Nevenka Kovačić.
“Predstava na zanimljiv i izazovan način progovara o problemima mladih, od bullyinga, cyberbullyinga, niskog samopouzdanja i loše slike o sebi, do povodljivosti, agresivnosti, konzumerizma, nedostatka empatije i solidarnosti. Ali ujedno svoje likove suočava s izborom u kojem mogu izabrati pozitivna ponašanja: miroljubivo rješavanje sukoba, suosjećanje s patnjom drugih i pružanje podrške. Domagoj je ove teme, koje često nalazimo u medijima i na stručnim raspravama, prikazao kroz paralelne priče o Žugiju, kojeg muči višak kilograma, a još više izrugivanje njegovih kolega te o Dalmatinki Eni koja se pokušava uklopiti u novu sredinu.
Intrigantna priča, životni i duhoviti dijalozi te izvrsna gluma, vokalne izvedbe i ples osvojili su smjesta naklonost publike te je prepuna dvorana pljeskom ispraćala mnoge prizore” (preuzeto sa http://www.dijete.hr/websites/dijete.hr/index.php/vijesti-othermenu-98/2306-premijera-uenikog-mjuzikla-qhej-i-ja-sam-tuq.html). Da, tako je bilo i u našoj dvorani, česti aplauzi i ovacije naše mlade publike, potvrdili su aktualnost teme i upečaljivu izvedbu ovih mladih glumaca uz odličan tekst autora Domagoja Topića, za koji je kao i za svoj rad na predstavi protiv maloljetničkog nasilja, dobio i naradu Luka Ritz za 2016. godinu.

28. veljače 2017 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,448 puta.