Put u Kathmandu

Put u Kathmandu

U Knjižnici i čitaonici Popovača u četvrtak, 10.11., je održano putopisno predavanje i izložba fotografija Hrvoja Ivančića pod nazivom “Put u Kathmandu”.

Povjesničar, putopisac, fotograf, kolumnist, suradnik više TV postaja te eminentnih tiskovina i internetskih portala Hrvoje Ivančić na jučerašnjem je susretu popovačkoj publici približio svoje impresije sa šestomjesečnog kopnenog putovanja od Hrvatske do Nepala. Krenuvši od Sirije, kroz svoje je dokumentarne videozapise Ivančić vjerno dočarao brojne zanimljivosti izoliranog pustinjskog života tamošnjih beduina. Posjetiteljima jednako zanimljiv bio je i dio njegova izlaganja o kulturi pakistanskog naroda Kalash čiji se pripadnici smatraju potomcima Aleksandra Makedonskog.

Predavanje praćeno bogatim foto i video materijalima Ivančić je zaključio zanimljivim iskustvima iz sjevernog dijela Indije, a u okviru ovog susreta predstavio je i svoj putopisni roman “Dunavski blues” koji izlazi ovih dana. Ovaj neustrašivi istraživač i pustolov je putovanje do Nepala ocijenio kao jedno od najpozitivnijih iskustava u svom životu tijekom kojeg se, kako je naglasio, uvjerio u točnost teze da kretanjem na jedan ovakav put čovjek upoznaje samog sebe.
Izložbu fotografija možete pogledati u prostoru knjižnice.

12. studenog 2011 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 897 puta.