Promocija knjige Bogdana Arnautovića Boje seoskog sladoleda

Promocija knjige Bogdana Arnautovića Boje seoskog sladoleda

KNJIŽNICA I ČITAONICA POPOVAČA I IZDAVAČKA KUĆA AURA SISAK SRDAČNO VAS POZIVAJU NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE PRIPOVIJEDAKA
BOJE SEOSKOG SLADOLEDA BOGDANA ARNAUTOVIĆA U PROSTORU KNJIŽNICE, ČETVRTAK 16.04.2015. S POČETKOM U 19,00 SATI.

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!

Bogdan Arnautović, autor je šest pjesničkih i publicističkih knjiga, nagrađivan, prevođen, zastupljen u antologijama i zbornicima. Živi u Sisku.

iz kiritke :
“Knjiga proza koja je pred nama izdvaja se svojom originalnošću od velikog dijela hrvatske proze. Lirska je proza uopće poprilično rijetka u hrvatskoj književnosti, a još je rjeđe pripovijedanje o esecijalno epskim, brutalnim povijesnim vremenima u izrazito lirskom tonu. Ova je knjiga ujedno dokaz da je Arnautović-ratnik svoje etičko opredjeljenje doživljavao kao Arnautović-pjesnik”. (Ludwig Bauer)

“Rat izvana samo je kulisa pravim i krvavijim ratovima iznutra koje u svojim prozama Bogdan Arnautović rask(l)apa preciznim pjesničkim alatom. Poezija bunkera, ljubičastih grahorica s leptirima, grada tromih rijeka, misli i ambicija rasprskava sudbine anonimnih sugrađana po mentalnim zemljovidima povijesti u kojoj svi statiramo – zato se u njoj i prepoznajemo. Pritom je ovaj prozni sfumato, mekih i zaobljenih linija, istodobno autorova potraga za nekim bivšim sobom i bivšim vremenom u kojemu oko njega nije bilo toliko praznih mjesta. Njegov je pjesnički jezik preživjela zelena povijuša na klonulom tijelu grada”. (Lidija Dujić)

14. travnja 2015 / Najave događaja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,409 puta.