Predstavljanje prvijenca, REPUBLIKA KAMENA, Tanje Radman

Predstavljanje prvijenca, REPUBLIKA KAMENA, Tanje Radman

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige započeli smo predstavljanjem prvijenca naše mlade sugrađanke, Tanje Radman. U izdanju UG Hrast-Gunja, Republika Kamena, nastala je kao inspiracija mlade Tanje Repulikom Dubrovačkom tj., njenom poviješću. Dolaskom u Dubrovnik na sezonski rad, Tanja je uronila u ljepotu i magiju koju kriju zidine kamenog Dubrovnika. Priča koju je Tanja čuvala u sebi, tim sudbonosnom susretom počela je puniti stranice i tako je nastala Republika Kamena. Povijesno-fantastični roman namijenjen mlađoj publici, a i svima onima koji su mlađahnog i vedrog duha. To je prvi nastavak trilogije čije nastavke uzbuđeno iščekujemo. U knjizi se nalazi posveta Tanje pokojnom učitelju Tobiji, kojem je kao djevojčica obećala da će jednoga dana i sama napisati knjigu, a on joj je prenio ljubav prema čitanju i pisanju. Sama priča je previše kompleksna da bi se mogao ukratko opisati sadržaj, tako da bi trebalo uzeti knjigu i uroniti u Tanjin svijet mašte prožet nekim povijesnim činjenicama. Urednik i recezent UG Hrast-Gunja, Ilija Matić, osvrnuo se na Tanjin talenat i važnost mladih autora kojima treba dati priliku da ostave trag u hrvatskoj književnosti, a i da ih se što više promovira u Europi pa i dalje.
Sama autorica rekla je par riječi o samom romanu, a zatim se zahvalila svima prisutnima koji su uveličali njezinu prvu promociju, a posebno ravnateljici knjižnice Nives Jurkin-Stambolija, koja joj je pomogla da njezina priča nađe svoje mjesto i u tiskanom obliku.
Mladen Bago prigodno je otpjevao dvije pjesme Dubrovačkih trubadura, a Nina i Valentina pročitale su nam odlomke iz knjige. Kroz program nas je vodila Martina.
Zahvaljujemo se i našim sponzorima, Stjepanu Tušeku i cvjećarni M-Mateju Posavcu, na cvjetnim dekoracijama.

16. listopada 2015 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 817 puta.