Predstavljanje knjiga poezije Slavice Sarkotić

Predstavljanje knjiga poezije Slavice Sarkotić

U četvrtak 12. travnja, u prostoru knjižnice održano je predstavljanje knjiga gospođe Slavice Sarkotić. Riječ je o njezine dvije zbirke poezije, “Krošnje srebrne lipe” i “Srce na carini” u izdanju izdavačke kuće Aure iz Siska. Nakon kratke biografije pjesnikinje, Mladen Bago dočarao nam je svojom izvedbom ljepotu stihova naše gošće. Iz biografije same autorice, zanimljivo je izdvojiti da po zanimanju medicinsko laboratorijski inženjer-citolog, Slavica od rane mladosti piše i objavljuje svoje priče i pjesme.
Dobitnica je i više nagrada, a članica je i Društva hrvatskih haiku pjesnika, kao i dobitnica Specijalne nagrade na međunarodnom natječaju haiku poezije u Ivanić Gradu. Zadnja objavljena zbirka pjesama joj je upravo zbirka haiku poezije “Tajanstvo žira”, također u izdanju Aure iz Siska. Sama autorica ističe da joj odgovaraju kratke forme pisanja, tako da se okušala samo jednom u romanu koji je zapravo sastavljen od kratkih priča. Nije joj strana niti poezija za djecu, 2009. godine je izdala zbirku “U svakom cvijetu spava vila”.
Autorica piše, kako ističe, o malom čovjeku svoga Turopoljskog kraja, te često koristi i kajkavsko narječje. Napisano je pregršt toga od ruke naše gošće, a još mnogo stihova čeka da ugleda svijetlo dana ukoričeno u nekoj novo izdanoj zbirci.

16. svibnja 2011 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 960 puta.