Predavanje za roditelje

Predavanje za roditelje

U organizaciji Knjižnice i čitaonice Popovača jučer je, pod stručnim voditeljstvom pedagoginje Marije Šćetko te odgajateljica Blaženke Katančević i Mire Krnjaić iz Dječjeg vrtića Sisak Novi, održano predavanje i radionica ‘Prve 3 su najvažnije’. Kako bi upozorio javnost na važnost prvih godina u životu djece i prikupio sredstva za provođenje programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo, UNICEF je zajedno s partnerima 2006. godine pokrenuo akciju ‘Prve 3 su najvažnije’, u okviru koje se diljem Hrvatske kontinuirano provode ‘škole za roditelje’.
U dva ciklusa od po 11 radionica nazvanih ‘Rastimo zajedno’, projekt se u Dječjem vrtiću Sisak Novi počeo provoditi prošle godine.
Sample Image Sample Image

‘U najranijim godinama se gradi djetetovo povjerenje u ljude i odnose, a za njegov razvoj potrebna je igra i podrška roditelja. Važno je s djetetom njegovati odnos u kojem prihvaćamo i uvažavamo njegove kao i svoje potrebe’- kazala je pedagoginja Marija Šćetko upoznajući roditelje s definicijama koje teorijski prikazuju što znači biti dobar roditelj.

Roditelji s područja Općine Popovača zajedno su sa stručnim voditeljicama kroz zanimljivu radionicu razmjenjivali iskustva i raspravljali o svakodnevnim dilemama u odgoju.

Tekst napisala: Sandra Horvat, dipl. novinar

5. listopada 2009 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,227 puta.