Poziv djeci za upis na besplatne pričaonice i radionice

Poziv djeci za upis na besplatne pričaonice i radionice

Pozivamo djecu predškolskog i školskog uzrasta na upis za dvije redovite besplatne aktivnosti Knjižnice koje smo uvrstili u naš plan i program i to:

Radionice za djecu : – održavaju se dva puta mjesečno (po jedna za svaki turnus), obuhvaćaju djecu u dobi od 7-12 godina i sadržajno su vezane uz kreativno likovno izražavanje djece. Tematska podloga često je vezana uz neki stih, pjesmu, temu ili drugi oblik umjetničko-kulturnog poticaja koji je inspiracija za
naš rad. Radionice su besplatne i uglavnom se održavaju najčešće petkom u prostorijama Doma kulture Popovača. Obavijesti o radionicama i vremenu održavanja uvijek su izložene u našoj knjižnici te na našim web stanicama. Zainteresirani polaznici dobivaju i pozivnice kao podsjetnik, ako želite dobivati takvu vrstu obavijesti podatke o svojoj adresi ostavite u našoj knjižnici. Prijave traju tijekom cijele školske godine, a što se prije upišete, propustiti ćete manje naših kreativnih susreta. Prvu radionicu na temu s nazivom: “Voćka poslije kiše” (izrađivanje i ukrašavanje ukrasnog drvca) planiramo održati u četvrtak, 30.09.2010. s početkom u 13,00 sati. Za drugi turnus ista radionica održat će se 06.10.2010. (ovaj put u srijedu) također s početkom u 13,00 sati.

Pričaonice za najmlađe : program namijenjen dijeci predškolskog uzrasta u dobi od 4.-6. godina koja ne pohađaju neki institucionalizirani oblik rada s djecom (Dječji vrtić ili Malu školu). Tematsi su vezane uz priču koju unaprijed odaberermo kako bi ih od malena poticali na druženje s knjigom, knjižnicom, razvijali im maštu i kreativnost, a roditelje poticali na daljnje pričanje i/ili čitanje slikovnica svojoj djeci kao vrijednom obliku druženja roditelja i djeteta. Sve obavijesti uvštene su u mjesečni plan i program aktivnosti knjižnice za tekući mjesec, na oglasnim prostorima knjižnice i na web stranicama. Pozivnice također šaljemo kako bi se planirana aktivnost održala u što većem broju. Nakon priče, slijedi kreativna igra (društvena, likovna, plesna, etc) i zatim druženje u igraonici knjižnice. Pričati priče ove jeseni započinjemo u mjesecu llistopadu.
Prijave traju cijelu pedagošku godinu, informacije o adresi i brojevima telefona roditelja neophodne su za kvalitetnu organizaciju aktivnosti. Pričaonica je također besplatna.

20. rujna 2010 / Vijesti

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,038 puta.