Memory walk radionice u našoj knjižnici

Memory walk radionice u našoj knjižnici

U srijedu, 16. studenog 2016. godine, u organizaciji naše knjižnice i Udruge Hermes iz Zagreba te u suradnji sa Osnovnom školom Popovača održane su dvije radionice za učenike osmih razreda na temu promišljanja o povijesnim spomenicima i događajima. U dva termina sudjelovali su učenici oba turnusa, a prisustvovale su i njihove nastavnice povijesti. Voditelji radionica bili su studenti Politološkog i Filozofskog fakuteta, stručni suradnici Udruge Hermes i certificirani Memory Walk treneri – Ela Jurko i Franjo Jurkin.
Na području Republike Hrvatske ove radionice, u sklopu projekta Historija, Istorija, Povijest, provodi Udruga HERMES (Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja) u suradnji s Kućom Anne Frank (Amsterdam, Kraljevina Nizozemska). Projekt je financiran sredstvima Europske unije. Unutar projekta HIP važnu ulogu igra metodologija Koraci sjećanja (Memory Walk). Od 2012. razvojem projekta Memory Walk bavi se Kuća Anne Frank u suradnji sa svojim partnerskim organizacijama u cijelom svijetu. Koncept uključuje edukativne filmske radionice koje pomažu mladima da razmotre i razgovaraju o kulturi sjećanja. U Memory Walk kratkim filmovima mladi ljudi preispituju memorijalizaciju, spomenike, način na koji se sjećamo prošlosti, kao i utjecaj prošlosti na sadašnjost.

Svaka Memory Walk radionica je trajala 90 minuta (dva nastavna sata) i sastojala se od niza interaktivnih vježbi, gledanja kratkih video-uradaka te debata i rasprava o njihovu sadržaju u kojima su naši učenici su sudjelovali aktivno i zainteresirano.

21. studenog 2016 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,152 puta.