Kviz za treće razrede

Kviz za treće razrede

I ove godine održan je naš već tradicionalni kviz znanja i druženja za polaznike trećih razreda matičnih i područnih odjeljenja OŠ Popovača. Kviz je izvanučionički projekt na temu ČITAJUĆI STVARAM koji je pripremljen u suradnji sa knjižnicom OŠ Popovača. Tema za rad naših malih kvizaša bila je priča JEDANAEST METARA, autorice Nade Mihelčić. Prijepodnevni književni susret za matična odjeljenja tj 3.a i 3. b je održan 16.05., a 17.05. za treće razrede područnih odjeljenja. Razredi su podijeljeni u dva tima, tim Lukas i tim Hana, a kod područnih škola područno odjeljenje Voloder je bio tim Hana, dok su odjeljenja Potok, Stružec, Osekovo i Gornja Jelenska bili okupljeni u timu Lukas. Svaki tim bio je grupiran u likovnjake, dramaturge i čitače kvizaše. Učenici su samostalno pročitali priču, te ju predstavili prema zadacima svoje grupe. Likovnjaci likovnim prikazom na hameru, dramaturzi kazališnom izvedbom, a čitači kvizaši odgovaranjem na zadana pitanja. Sve je to pomno promatrala naša komisija u sastavu od tri člana: Diana Mišković, Sara Vuković i Ivan Nikolić i pravedno ocjenjivala. Pobjedu je odnio 3.b razred kod matičnih odjeljenja (tim Hana) i treći razredi područnih odjeljenja zajedno – Stružec, Potok, Osekovo i Gornja Jelenska, koji su bili u timu Lukas.
I ove godine svi su dobili diplomu za sudjelovanje, te besplatno članstvo u knjižnici na godinu dana, tj. 6 mjeseci za drugo mjesto.
Ovim kvizom želi se potaknuti djecu na timski rad, a sam kviz je i oblik zabave i druženja, te samostalnog rada djece i njihovog kreativnog izražavanja i to bez sudjelovanja učiteljica/učitelja, osim u završnom, prikaznom dijelu programa.

18. svibnja 2017 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 1,244 puta.