Krajem travnja posjet područnih škola uz “Tonku Bontonku”

Krajem travnja posjet područnih škola uz “Tonku Bontonku”

U srijedu, 25. travnja 2018. godine u suradnji sa Osnovnom školom Popovača organizirali smo tradicionalni posjet područnih škola našoj Knjižnici. Prilika je to da se djeca upoznaju sa sadržajima i uslugama Knjižnice, neki i po prvi puta. Podjetimo ih toga dana kako je lijepo boraviti u našem prostoru, družiti se sa slikovnicama, knjigama, igrati se, ali isto tako dobro je podsjetiti i na pravila posudbe, čuvanje knjižnične građe i bonton u Knjižnici. A da bontona nikad dosta, vidjeli su to naši posjetitelji u kazališnoj predstavi za djecu u izvedbi Scene Gorica i to naziva “Tonka Bontonka”.
”Tonka Bontonka” je edukativni mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo. Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način – poručili su iz Scene ”Gorica”.
Scenografkinja predstave je Vesna Režić, kostimografiju je izradila Dubravka Skvrce, a glazbu i pjesme su skladale Anita Valo i Meri Jaman, članice grupe Meritas (tekst preuzet sa portala : http://www.kronikevg.com/tonka-bontonka-nova-djecja-predstava-scene-gorica/).
Svoje oduševljenje odličnom predstavom, mali gledatelji su pokazali održanom pažnjom i velikim pljeskom.

8. svibnja 2018 / Događanja

Podijeli članak


Ova stranica otvorena je 925 puta.