Uvjeti korištenja

Registrirani, prijavljeni korisnik s važećom članarinom može pretraživati katalog knjiga, pregledati posudbu, pregledati ili napraviti novu pričuvu, pregledati vlastite podatke, produljiti rok posudbe i pregledati pročitane knjige.
Registrirani, prijavljeni korisnik s nevažećom članarinom može samo pregledavati podatke i pretraživati katalog.
Prije prve prijave (registracija) u sustav morate obavezno promjeniti Vašu jednokratnu zaporku koja Vam je dodijeljena prilikom učlanjivanja ili naknadno na Vaš osobni zahtjev. Ukoliko izgubite jednokratnu zaporku za prvu prijavu (registraciju), novu možete dobiti prilikom sljedećeg posjeta knjižnici. Novu jednokratnu zaporku Vam nećemo reći preko telefona, a također je ne možete dobiti bez prethodnog predočenja članske iskaznice odnosno identifikacije. Vlastitu zaporku koju ste zaboravili ne možemo dati jer je ne znamo međutim u tom slučaju dobivate novu jednokratnu zaporku pod istim gore navedenim uvjetima. Neregistrirani ili anonimni korisnik može samo pretraživati katalog knjiga.


Problem privremene pričuve:
U trenutku kada putem weba pričuvate raspoloživu knjigu stvarate privremenu pričuvu koja vrijedi tri dana od dana pričuve. Međutim potrebno je neko vrijeme od trenutka pričuve knjige do trenutka kada knjižničar dobije obavijest o privremenoj pričuvi. Na žalost više puta se dogodilo da u tom međuvremenu, riječ je o najviše 15 minuta, drugi korisnik posudi tu istu knjigu, a da knjižničar nije mogao i ne može znati da je pričuvana putem web kataloga. Budući da se takvo što događa molimo Vas da to imate na umu kada radite privremenu pričuvu. Hvala.